En tur i det gröna

Vi är ute i god tid för att få plats på bussen till Labasa. Det är en resa på 2, 5 h enkel och då vill man inte gärna stå upp. Men vi behöver inte oroa oss. Det finns gott om plats när bussen äntligen startar sin tur.

Till skillnad från där hemma kan man fortfarande lösa en biljett direkt från busschauffören. Enkelt och smidigt . Chauffören river av en liten gul pappersremsa och räcker över det till oss. De biljetterna som resenärer inte vill ha skrynklas ihop och hamnar rätt ut på vägen.

Trafiken avtar när vi långsamt lämnar Savusavu bakom oss. Labasa ligger på den norra sidan av ön, vilket gör att bussen måste ta sig tvärs över bergen. Det går väldigt långsamt uppför de branta backarna, inte mer än 40km/h. Ibland måste man nästan hålla i sig för att inte rulla baklänges. Utsikten däremot är fantastisk. En grönska utan dess like. När vi når högsta punkten är det som himlen öppnar sig. Regnet vräker ner och vindrutetorkarna har ingen chans hinna med. Vi kör in i de låga molnen och mer regn är på väg över oss.

När vi väl är framme i Labasa efter den långa och skumpiga turen tittar solen fram och vi känner oss helnöjda med färden.
P1140447-001

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i rätt summa för att förhindra Spam *