Kanske vår sista öde ö

10 dagar i Savusavu gör att vi känner oss mätta på stadslivet. Fronten har dragit förbi likaså de tunga grå regnmolnen. Vindarna börjar stabiliseras och det utlovas en lagom bris från ost , det passar oss bra. Vi väljer att segla till Namava, en liten öde ö i Great Astrolabe Reef. Seglings förhållandena kan inte vara bättre, en jämn vind för Litorina fram i god fart. Inga tvära kast i båten, ingen sjösjuka. Allt är lugnt och stilla.

Vi angör ön dagen efter. En härlig liten strand med några fåtal palmer välkomnar oss.
Vi tvekar inte länge utan ankrar upp framför denna underbara vy. Inte trodde vi att det fortfarande går att hitta öde ställen så här nära civilisationen. Vi känner oss hemma på sådana här platser och trivs bäst med att ”bara vara.” Himlen är underbar blå och snorklingen erbjuder många fina färgglada fiskar.

Men det är lite smolk i bägaren, vi har lite hälsoproblem ombord. Vi vet inte riktigt vad anledningen är, detta gör att vi måste segla tillbaka till civilisationen för att uppsöka en läkare.

Namava

Namava

4 reaktion på “Kanske vår sista öde ö

  1. Hej alla på Litorina!
    Hur är det med er, jag är orolig efter er kommentar om hälsoproblem och snart en månads blogg uppehåll… Snälla uppdatera hur det är med er!
    Kristina- Meribelle, som kollar er blogg varje dag…

  2. Tråkigt att det dykt upp hälsoproblem ombord. Vi håller tummarna att det snart ordnar sig och allt blir sig likt igen.
    Hälsningar Eva o Alf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i rätt summa för att förhindra Spam *