Kontakta oss

Ni kan nå oss på följande adress: yachtarna (at) hotmail.com

53 reaktion på “Kontakta oss

 1. Glad Påsk på er alla!
  Hoppas att era problem fixar sig utan för mycket besvär. Inte precis bästa platsen att va på när det strular. Påskkramar från Stina och Janne

 2. Hej,
  Vi är en familj från Skanör som till sommaren lämnar Sverige för att segla ut i världen.
  Jag vill höra med er hur ni gör med skolgång för era barn. Våra barn kommer till ht gå i sexan och trean. Vår tanke är att vi skall följa skolans läroplan, men själv ta hand om undervisningen, det är ju bara det att kommunen inte är så positivt inställda.
  Jag har pratat med Linda, på syMary och fått hennes dokument. Jag tror att era barn är lite äldre nu när ni är ute och tänkte då höra om ni vill dela med er av hur ni löser det.

  Fortsatt trevlig segling,
  Margareta Veber
  Sy/AnnaLisa

  • Hej.
   Även jag skulle vara intresserad hur ni löser det med skolarbete för barnen. Vi påbörjade vår segling sommaren 2015 och barnen är nu 7 och 9 år (1an och 3an). Med vänlig hälsning Lola

 3. Hiya travellers. We would love your postal address in Bora Bora so we can post a little christmas package. Hope you are all well and had a fantastic christmas in the tropics. Lots of love to you and your beautiful family. Love from Elena

 4. GOD JUL på er Hoppas att ni får ett härligt ”jullov”. Visst är det skönt med lite semester…!
  Tänker på er när vi sitter här i Sölden och vi snart ska upp i skidbacken.
  Vännerna på CU@Sea

 5. Hej!

  Vi planerar att segla till Västindien tur och retur 2020 och i helgen tittade vi på er DVD, Litorina, för att få inspiration!

  Googlade på ”Skola ombord” och kom till er hemsida. Vad kul att upptäcka att ni är ute på seglats igen!! Och med barn också!

  Vi har själva 2 barn som ska med på vår seglats. Några bra tips? Hur löste ni det med skolan?

  Fair winds! // Lasse

 6. …och enligt GRIB-filerna ser det ut som att vi kommer att få vind om vi avseglar mot Marquesas i slutet av veckan.

  Hej hejsan, Jag undrar hur ni kommunicerar med er blog och vilken kalla Ni har for de viktiga GRIB filerna? Tacksam for svar / Bosse

 7. Hej
  Har precis varit inne o kollat på Er hemsida & blog Ler
  Såg då att Ni varit på Galapagos. Har läst o hört skräckhistorier om Galapagos nya regler med skrovinspektioner där båtar blivit ivägskickade 70 Nm ut till havs för bottenrengöring. Samt båtar som fått tömma allt ombord och myndigheter som går igenom ALLT ombord under flera dagar. Dessutom höga kostnader.
  Nu undrar vi om detta stämmer? Ni bör ju kunna svara på detta så vi kan fatta ett rätt beslut att besöka Galapagos i mars nästa år…
  Vi befinner oss just nu på Aruba och kommer att lämna vår LAYA i Panama under den värsta regnsäsongen för att kunna komma iväg tidigt nästa säsong över Stilla Havet.
  Nu när vi skriver detta är Ni väl på väg. Hoppas Ni får en fin seglats till Marquesas.
  Hasse & Agneta
  S/Y LAYA

 8. Hej Oliver!
  Hur har ni det ute på havet? Vi har börjat med nattionella proven i skolan. denna veckan har vi en prao vecka. alla eleverna i klassen ska praoa altså vi ska besöka olika yrken och få se hur de jobbar. Och snart ska vi sälja majblommor.
  hela klassen saknar dig och vi hoppas att ni få en riktigt fantastiskt resa runt jorden. lycka till med dina skolarbeten. Hejdå! :)

 9. Hej Oliver!
  Hur mår du? Vi har fått 2 nya elever i vår klass. De heter deniz och Filip. Många elever har bytt skola så vi är nu en grupp. Det är sista veckan idag och vi kommer att få våra betyg på fredag!!! Skolan har även fått en konstgräsplan. Där brukar vi spela fotboll. Alla tycker att det är jättekul. Vi alla saknar dig jättemycket och hoppas att du får en riktig bra resa runt jorden.
  Och så vill jag också önska dig en god jul och gott nytt år!
  Hejdå, vi ses snart igen!

 10. Érti a csuda. Most kinek a nevét akarja, és mi az, hogy ”Telek”? A cím akar lenni? De kinek a címe?
  Szóval, ha eljut hozzátok, akkor azt akarom csak mondani, hogy minden szépet, jót, a születendő kis Jézus minden kegyelmét kívánom Nektek karácsonyra, és egyben békés, boldog új esztendőt is!

  Egyébként azt mondja a fordító, hogy ha tud jobb fordítást… Hát Te tudsz! Olyan hülyeségeket tudnak mondani, és sokszor le sem fordítják a szót, helyette valami orbitális marhaságot írnak – bár lehet, hogy egyszerűen csak a svéd szót teszik bele… Na mindegy, tudom, hogy a magyar nyelv nehéz, de ennyire?

  Csókollak sok szeretettel: M. Dominica n. (Keresztanyád – ha még emlékszel, hogy van egy ilyen is neked!)

 11. Hej Oliver!
  Hur mår du? Vi har fått 2 nya elever i vår klass. De heter deniz och Filip. Många elever har bytt skola så vi är nu en grupp. Det är sista veckan idag och vi kommer att få våra betyg på fredag!!! Skolan har även fått en konstgräsplan. Där brukar vi spela fotboll. Alla tycker att det är jättekul. Vi alla saknar dig jättemycket och hoppas att du får en riktig bra resa runt jorden.
  Hejdå!

 12. Hel på er alla ! Jag har läst och tittat på era bilder det är säkert en spännande resa för hela familjen. Vi ville bara skicka en hälsning från oss på Råå och
  ha en bra seglats!
  Birgitta och Jan

 13. Hej Monika!
  Grattis på din dag, hoppas du fått lite presenter och att Patrik har lagat något gott till dig och lite vin till det. Saknar dig. Av bloggen så verkar ni har det riktigt gott och upplever saker hela tiden. Härligt. Vi hörs många kramar Cilla

 14. Hej igen………..ser gärna att/om ni kan göra en video till oss som följer er…..så jä….. spännande att följa er. :)

 15. Hej på er på julbåten Litorina. Jag fick tomtens position i förmiddags och den var mycket nära eran, så håll skärpt utkik.
  En riktigt God Jul önskar Eva o Alf och lycka till med de sista dagarna innan det hägrande Västindien dyker upp.

 16. GOD JUL på er alla hoppas tomten kommer till er med paket. Alla hälsar.Kalle/Catta/Dennis/Frida/Elin /Jimmy/Anki/Annsofie/Enrice/Danny/kenny/Ozzy..GOOD JUUUL:)

 17. Hej Oliver! Vi har haft luciatåg med skolan bara vi 5:or. Renée ska gå i pension för att han har varit sjuk mycket. Men 5b ska få en ny mentor som kommer till våren. Han heter Stefan.Idag är det sista veckan. Vi slutar på fredag. Efter det ska vi ha jullov. Det är tomt i klassen utan dig. Men du kommer ju tillbaka om några år ju. Idag ska det vara julkonsert i skolan. Det ska bli roligt. Idag fyller Jayden 11 år. Vi har sagt grattis, och när han fick välja en sak i lådan så valde han en ficklampa. Ja det var väl allt. Ha en god jul och gott nytt år. Hejdå!

 18. Hej Oliver vi saknar dig jätte mycke. Vi har fått iPads i skolan just nu sitter jag med iPad och skriver till dig. Vi har det kul här fast vi hade det roligare med dig. Fast det som inte är lika kul är att Renée har fått hjärtinfarkt så han har slutat i skolan :( Den nya tjejen Anna vill också skriva till dig på din blogg fast hon vågr inte. Då säger vi varför då? Då siger hon jag har aldrig träffat han. O den nya killen Hennry är nästan 1,80 han är lätet rolig och riktig stark? Skynda dig hem vi saknar dig! Hälsa din mamma och pappa och din syrra! Vi ses $)

 19. Hej oliver hur är det med dig? vi har fåt två nya elever dom heter Anna och Henry. dom är snälla och trevliga.vi saknar dig jätte mycket. Alex har rest till Spanien. Han åkte den 19 december 2012. Renée ska sluta. Beta har fåt ipadbeta har 4 och gama har också 4. Mvh zacke och Max hajdå

 20. Hej Oliver, fin Blogg du skriver. Jag har kopierat den och den finns med i nästa Roderblad i Februari. Hoppas att det är OK. Hälsa Mamma och Pappa och kör försiktigt.
  Eva/Alf

 21. Hej på er!
  Ser att ni är uppe och seglar i öknen. Vill ni ha hjälp med att ta er till havet igen eller lägger ni in rätt halva på jordgloben.Hälsningar Stina och Janne

 22. Hej Oliver! Hur har ni det på havet? Var är ni? Är det roligt? Vi har fått en ny klasskamrat i klassen.Han heter Henry. Han kommer från Afrika. Klassen saknar dig :( Ses :)

 23. Hello Patrick and Monica

  Glad to see you have made the Canaries. Unfortunately Jan is not there to celebrate with you. I am following you from my desk at work here in Sydney – yes very different to being on the high seas. All the best and stay safe.
  Darren

 24. Hej på er gottegrisar.Det känns väl härligt att ha kommit så långt och allt har gått bra. Lycka till med överseglingen till Karibien det blir säkert en smörsegling.
  Eva /Alf

 25. hi, soren here, will these lines find a way to you sailors some where in the canary islands i hope so.we are going to our local river to do rollerblading this morning, wish for us no broken legs. later today we are doing a social visit having some tucker.this weekend i am off, so it is great to spend time with the kids.for now enjoy your reunion with crew of corinne and give our regrds to them. take care and talk again soon. soren

 26. Hej Monika !
  Hoppas allt är bra med er alla! Förstår genom att läsa på andra bloggar att ni snart är framme på Kanarieöarna. Verkar vara en hel del svenska båtar med barn ombord, roligt för Oliver och Cassandra. Skype någon dag hade varit roligt. Ha det så gott och hälsa familjen. Kramar från Cilla

 27. hej vi helsar grattis. har ni roligt. vi har kul. hela klasen saknar er. vi har cyklat till heden. där va de kul. vi har en ny skolmorfar. han heter tony. hoppas du har det bra. hur många dagar har ni varit där.hej då ha en bra dag

 28. Hello Oliver,
  Születésnapodon szeretettel gondolunk Reàd, sok minden jòt kivànunk,
  tovàbbi nagy halfogàst, sok élményt, sikerrel jàrjàtok utatokat. Sok szeretettel
  puszilunk: Farfar Daniel, Marika

 29. Hej på er, grattis till den fina seglingen ner till Spanien. Härligt att ha kommit så långt va? till värmen och bort från regn, kyla och kuling som det är i dag här hemma. Medan ni seglar mot sol och värme börjar avmastningar och upptagningar här på Råå, så det kan bli. Men vi får skylla oss själva när vi inte är så målstyrda, handlingskraftiga och modiga som ni. Hälsar Alf/Eva

 30. Halli hallo,

  Mi is jàrtunk spanyolban aug.28- sept. 3.-ig, Ha elöbb megirod, hogy spanyolba
  készültök, kàlltunk volna a tenger partra integetni, vagy talàn beruccani egy làto-
  gatàsra, szàraz földet kostolgatni. Egy hét hajozàs egy hét pihenö és tovàbb.
  Olivér szüli napi ajàndékàt felküljem svédbe? a P.

 31. hejsan, kul att läsa hur ni har det, låter som ett spännande äventyr när det inte är dåligt väder, här går det sin gilla gång med nya busungar i gruppen, krama Cassandra och hälsa Oliver och va rädda on er, Hälsningar Bea:)

 32. Hej
  Kul att läsa om hur ni har det.vilken fina bilder det är på er. Cassandra, kan hälsa från Scarlett och Hannah som kom förbi idag. Scarlett har tappat några tänder,har du tappat några? Kram

 33. Hej på er hur går resan ? Moa hälsar till oliver.Enda vatten vi landkrabber ser är filbornabadet men vad gör man jo jag vet lotto ha ha. Hade bra.

 34. Hej,Vi ligger i Cherbourg och väntar på en ny autopilot på väg söderut. Har er film från förra resan och kollade på er blåa Ansö när den var till salu. Det blev Bruce Roberts 370 D:an ” Brynhild” också från Råå den gången. Ligger nu bredvid båten Fri från Råå som berättade om er nya resa. Kanske ses vi på vägen.

  Mona Lisa o Tommy

 35. hej litorinas crew, to bad the connection was not better but still great to hear from you guys. We are proud of your progress so far and wish for you a few restfull days before you have to cross the Biscaya. As long as you do not have to handsteer that must be the most importent for a small creww on a long voyage so it is well worth waiting for a new autopilot or a spare one!
  Still winter here in perth where i am sitting in the sofa with the fire on in our lounge we have this slow combusting fireplace…which sends out a good heat when it is on ,it is nice and warm about 30 celcius right now. the rest of the familie are all asleep, which is were i am going also after putting another log on the fire.
  so for this time wishing you all the best and sorry we have not written before on your webadresse. i will try better in future
  love from all of us soren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i rätt summa för att förhindra Spam *